VIJF TIPS OM DEZE DONKERE- EN ONZEKERE PERIODE GOED DOOR TE KOMEN De dagen worden korter en de zon gaat sneller onder. Doordat we minder zonlicht krijgen, wordt het belangrijke gelukhormoon serotonine minder aangemaakt. Dit kan ertoe leiden dat je vermoeid, futloos en neerslachtig wordt.

De lockdown en vele beperkingen tijdens de COVID-19-pandemie doen daar geen goed aan. Al snel krijgen mensen de neiging om weg te kruipen op de bank met een dekentje, netflix en een grote zak chips. Vluchten van negatieve gevoelens kan er op lange termijn echter toe leiden dat negativiteit zich uitbreidt en niet enkel jouw welbevinden, maar ook dat van de mensen in je omgeving gaat beïnvloeden. We geven je enkele tips om deze negatieve spiraal te doorbreken.

De winter is een periode waarin heel wat mensen depressieve gevoelens en sombere gedachten ontwikkelen. In de medische wetenschap spreekt men over seasonal affective disorder (SAD), of winterdepressie. Hoewel deze depressie meestal van voorbijgaande aard is, is ze daarom niet minder schadelijk of onaangenaam.

Daglicht
Zonlicht speelt een belangrijke rol bij het aanmaken van serotonine in de hersenen. Probeer elke dag een beetje tijd buiten door te brengen, ook al schijnt de zon misschien niet zo fel of is het koud. Zon en frisse lucht helpen om je bioritme mee te regelen en zorgen voor de aanmaak van serotonine en melatonine (slaaphormoon). Als je buitenkomt zie je trouwens ook andere mensen, wat dan weer bevorderlijk is om isolatie tegen te gaan.

Beweging
Naast zonlicht is ook sport een manier om je beter te voelen. Bij het sporten maakt je lichaam namelijk endorfine aan. Dit hormoon veroorzaakt een korte stoot van euforie, maar draagt oop op lange termijn bij aan je welbevinden. Je kan dit gevoel ervaren na het sporten, wanneer je lacht, en als je jouw geliefde knuffelt. Als dit gevoel wegebt kan het een dipje veroorzaken. Je hoeft niet intensief te sporten om de voordelen hiervan te ondervinden. Enkele minuten wandelen, joggen of lichte yoga is al voldoende.

Zonlicht en vitamine D
Het gebrek aan zonlicht, daarmee vitamine D (die wordt aangemaakt in de huid wanneer deze zonlicht opneemt) kan eenvoudig gecompenseerd worden door je dieet te wijzigen. Voedingsmiddelen zoals zalm, makreel, eieren of schaaldieren zitten boordevol vitamine D. Probeer deze etenswaren dus zoveel mogelijk toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon.

Energetische spray
Onze levensenergie is geen individuele batterij die langzaam leegloopt naarmate we ouder worden of de dagen korter, maar is een dynamisch element dat eindeloos gevoed wordt door de kosmos en de natuur. Als die kosmische energie echter slecht of zelfs helemaal niet kan doorstromen, dan drijf jij verder af van je kern waardoor je je minder goed in je vel gaat voelen.
Voel je je vaker angstig en kom je door sombere gevoelens kom je niet meer zo vaak buiten of haal je nergens meer plezier uit? Maakt de mist in jouw hoofd het soms moeilijk om de toekomst te zien?
Je bent niet de enige, maar het is belangrijk dat je niet met die gevoelens blijft zitten. Deze negatieve emoties vreten namelijk energie, waardoor je al snel in een negatieve spiraal terechtkomt en helemaal geen levensvreugde meer vindt. Herken jij jezelf hierin, dan is het tijd om de negatieve spiraal te doorbreken. De Nataraja spray kan een uitweg bieden.

Wakker je levensvuur weer aan. Nataraja, oftewel ‘Relight my Fire’, is de naam van de frequentie die de essentiële energiestroom op gang kan brengen. Door hiervan gebruik te maken, opent jouw lichaam en geest zich weer voor deze levensenergie, zodat jij die vreugde en liefde op jouw beurt met anderen in je omgeving kunt delen. Bestel nu deze spray voor meer levensvreugde tijdens de donkere dagen.

Coaching
Blijf niet zitten met sombere gedachten, angst of negatieve energie. Soms kan het moeilijk zijn om zelf een weg uit te mist te vinden.
Nancy Jacobs begeleidt al meer dan 20 jaar mensen met sterk uiteenlopende klachten. Het uitgangspunt van de behandeling is steeds een persoonlijk pad naar het terugvinden van de levenskracht. In zes tot acht coaching sessies ga je op zoek naar de diepere oorzaken van jouw negatieve gevoelens, en pak je deze aan om op een duurzame manier komaf te maken met klachten. Ieder consult wordt gekeken welke behandelmethode het best past. Gun jezelf al jouw levenskracht! Kies vandaag voor een weg uit de negativiteit met persoonlijke begeleiding op locatie of online.

 
      01-11-2020 11:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.