Wat geef je een kind cadeau dat alles al heeft?

Ieder jaar als de winkels hun Sinterklaasgidsen rondsturen dan zie ik mijn dochtertje net zo enthousiast als ik vroeger altijd was. Ohhh! Dat wil ik voor Sinterklaas! Of voor Kerst! Of anders voor mijn verjaardag. Drie december is ze jarig. Je snapt dat dat best veel cadeautjes zijn!

Wat vragen jouw (klein) kinderen? Pokémon kaartjes, lego, spelletjes of skeelers?
Maar ik heb nog een andere vraag voor je: wat zou jij jouw (klein) kind graag willen geven? Wat zou je werkelijk wensen voor dit kindje?

Dat ze lekker kan slapen in haar eigen bedje? Dat ze niet bang is in het donker?
Dat ze rust vind in haar lijf en hoofd? Dat ze zich wat beter kan concentreren?
Dat zijn cadeaus van een heel andere orde. Een feel good cadeau. Hoe zou het zijn om dat te kúnnen geven?

Dat is ook mogelijk! Laat ik je even meenemen naar mijn werkelijkheid. Een therapeutische praktijk waar ik met kinderen werk die niet lekker in hun vel zitten, door wat dan ook. Ik zie vaak problemen met slapen en issues die te maken hebben met beeldschermen. Steeds vaker beiden.
De wens van de ouder is dat het kindje écht zelf thuis kan of leert spelen met fantasie en innerlijke rust. Want dat verrijkt en kinderen groeien als ze spelend zelf kunnen ontdekken. Kinderen ervaren dan (weer) rust en veiligheid bij zichzelf. Dan is er ook energie voor andere dingen, dingen die meer concentratie en aandacht vragen. Het is prachtig om te zien hoe deze kinderen te opbloeien.
Een ouder vertelde dat haar tweeling weer onderling contact maakte en ze hoorde voor het eerst in lange tijd weer gelach in huis.
Wil jij dat ook? Therapeutische consulten kunnen een waardevolle aanvulling zijn. Maar écht, het mooiste cadeau kun jij ze zelf geven! Hier lees je er alles over.

  
      05-11-2020 11:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.